John Gorton Forecourt - Design Lighting

John Gorton Forecourt - Design Lighting

The John Gorton Building is one of the major structures in the Parliamentary Triangle. The building is six storeys high above ground and basically rectangular in plan with eight projecting wings. The facades are described as ‘stripped classical’. In keeping with the heritage of this iconic building, strong emphasis was given on the actual visual and structural design when this project was planned. The engineered solution had to consider old with new. AET was engaged to be a part of the revamping of the John Gorton Forecourt which is located on the Southern side of the building. The designed effect was achieved by installing new dual up/down led luminaires and the poles were manufactured in such a way, that they appeared to be from a past era. Led strip lighting was strategically mounted under the concrete seating and garden beds to lead people into the building and has the effect of highlighting the passage way for the public and employees to enter. The finish looks modernised with a classic lighting look.